Növekszik a fehérje alternatíva szabadalmak száma - Ökotérkép

2015 óta folyamatosan növekszik a fehérje alternatíva szabadalmak száma Európában

A Good Food Insitute nonprofit szervezet jelentése szerint Európa „az alternatív fehérjék jelentős és tartós növekedésének időszakát éli”.

Az alternatív fehérjék szabadalma 2015 óta évről évre 28%-os növekedést mutat: ide tartoznak a növényi húspótlók, a laboratóriumi körülmények között előállított készítmények és a fermentálással előállított húspótlók.

A közzétett szabadalmak listáját Svájc vezeti, majd ezt követi Hollandia és Franciaország.

A jelentés felhívja a figyelmet arra, hogy a fermentációval előállított és termesztett fehérjékkel kapcsolatos kutatási és innovációs tevékenység „jelentősen lemarad a növényi alapú fehérjékkel kapcsolatos kutatásoktól”, és az állami támigatás növelését javasolja az érintett területeken.

Forrás: https://www.sustainableviews.com/europes-alternative-protein-research-is-growing-c485b6f6/

Az állattartás hatalmas terhelést ró a környezetre, ezért kiemelten fontos, hogy a megnövekedett élelmezési igényeket növényi alapú, vagy alternatív módszerekkel helyettesítsük.